Om oss

Det var Dag som spleiset oss tre. Som flyplassjef ville han ha en jubileumsbok til Bergen Lufthavn sitt 50 års jubileum. Kjell ble hyret inn for å skrive og Lasse for å designe og illustrere boken. 

Dag forteller om fremtidsplanene for Bergen Lufthavn i boken som førte de tre sammen.

En ren fest

Arbeidet ble en ren fest. Møtene ble en slags ellevill begeistring over hverandres ideer og erfaringer. 

Særlig på alt som handler om kommunikasjon fant vi åpenbare muligheter til forbedring. Alle  hadde vi deltatt på møter, seminarer og konferanser hvor både form og innhold var blitt rituelt og gikk på autopilot. Hvorfor gjør ingen noe med det? Hvorfor kommer ikke de som møtes tettere på hverandre og får svar på det de virkelige lurer på.

Erstatte stammespråket

Da må man erstatte stammespråket med klar tale. Skape omgivelser som innbyr til åpenhet og hente folk som har unike historier å fortelle. Ikke bare kjendiser som har laget et levebrød av sine foredrag. 

Dette snakket vi tre om allerede da de møttes for å lage bok for 20 år siden. Den gang konkluderte vi tre med at dette prosjektet kan ikke bli det siste. Vi er nødt til å komme sammen igjen og få gjort noe med ideene vi har. Det er vi i gang med nå, gjennom selskapet Klar Tale.

MC og musikk

Dag og Kjell ble skikkelig kjent da de leide Harley og kjørte Route 66 sammen fra Los Angeles til Chicago i 1999. 

Første møtet mellom Dag og Lasse var da de sammen lagde boken,”Veier til Vestlandsmaten”, også det i 1999.

Lasse og Kjell har også funnet hverandre gjennom musikken. Lasse har spilt i en haug med band og i ulike sjangre. Blant annet legendariske; “Hole in the wall”. I dag er Lasse med i gruppene “Revolver” og “Kjerefolk”

Kjell spilte i «Vinskvetten» mens han jobbet i Dagens Næringsliv. Lillebror Øyvind har overtatt i «Vinskvetten», men Kjell spiller fortsatt, i visegruppen “Fotefar” og tributebandet “Bull Young”.

Da det smalt i Eyafjallajökul i 2010 var Dag på jobbreise til Budapest. Der ble han sittende askefast, og endte med å ta bil for fly de 250 milene hjem. Nesten hjemme toppet det hele seg med kolonnekjøring over Haukeli.
I 1999 dro 25 nordmenn på Harley-tur fra Chicago til Los Angeles; Route 66. Dag og Kjell var med, og TV 2 laget en dokumentar fra turen. Her tar Dag, til høyre, seg en pause sammen med Rune Flatby.
Det er hett å kjøre MC på sort asfalt i 40 grader. Fuktig håndkle og mye vann måtte til.
Hole in the wall, Lasse nede til høyre
Kjerefolk
Sigbjørn Johnsen og Kjell Østerbø er nok begge mer opptatt av musikeren Neil Young enn det som sunt er. Sammen har de to «youngianerne» vært på flere konserter med sitt kanadiske idol. Ikke unaturlig da å stikke innom finansministeren og utveksle låter fra nye album.
Kjell var i Wien og dekket OPEC-møte for Dagens Næringsliv. Aha var i byen og holdt konsert. Oljeministrene sa minst mulig, og aldri noe interessant under disse møtene. Befriende da å møte Morten Harket og hans flom av ord.
Bestillingen var et litt-løst-i-snippen-portrett av Jens Stoltenberg. Vi tok oss en pub til pub runde som startet på Apollon i Bergen. Helt i tråd med Kåre Valebrokks råd: – En hver god journalist bør lukte øl etter lunsj.
Da Kjell, til venstre, var reportasjesjef i BT og Øivind Christensen, til høyre, var fotosjef, tok de med seg Bjørn Jensen i Vinskvetten på reportasjetur i tre uker. Målet var å se hvor lenge de klarte seg uten penger. Bare med å synge på gaten og tilfeldige jobber underveis.